Сили оборони просунулись на відстань до 2,5 км у напрямку Кремінної

Протягом тижня Сили оборони України просунулись на відстань до 2,5 км в напрямку Кремінної.

Олексій Громов
Олексій Громов

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу представників Сил безпеки та оборони України в Military Media Center.

За його словами, серед офіцерського складу штабу 2-го армійського корпусу противника з місцем дислокації у Луганську циркулює інформація про поступову підготовку оборонних рубежів навколо населеного пункту Луганськ.

«При цьому зазначається, що у разі прориву Силами оборони України оборонних рубежів російських окупаційних військ на лінії Сватове-Кремінна та, відповідно, перенесення бойових дій ближче до міста Луганськ, значна частина військовослужбовців підрозділів 2-го армійського корпусу, особливо з числа мобілізованих на тимчасово окупованих територіях, планує здаватися в полон», — зазначив бригадний генерал.

Нагадаємо, у Збройних силах прокоментували статтю американсього видання New York Times, в якій повідомлялося про близьке звільнення Кремінної на Луганщині. Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий розповів, як тільки це буде досягнуто, українське суспільство дізнається.