Найбільше бажання Кінга — мир в Україні

Американський письменник Стівен Кінг послідовно підтримує Україну від початку повномасштабного вторгнення росії. 29 грудня у відповідь на твіт іншого американського письменника Дона Вінслоу він відписав, що його найбільшим бажанням на 2023 рік є мир в Україні.

Найбільше бажання Кінга — мир в Україні

28 лютого на церемонії вручення нагород премії Гільдії кіноакторів США Кінг позував на червоній доріжці зі стрічками кольору українського прапора. А у Twitter опублікував фото у футболці з написом «Я підтримую Україну».

Він одним з перших підтвердив, що не продовжуватиме договори з російськими видавництвами на видання його книжок. Цю інформацію він повідомив у відповідь на допис канадського колеги Лінвуда Барклі, який ухвалив таке ж рішення.

Також ще у травні Кінг у своєму Twitter закликав світ продовжувати економічний тиск на росію та заявив, що путін має справу «з росомахою», а не з «болонкою», як він розраховував.

27 червня він теж відреагував на ракетний удар, який російські загарбники нанесли по торговому центру у місті Кременчук, Полтавської області — письменник назвав дії росії терористичною атакою.