На базі «Енгельс» рф суттєво скоротила присутність стратегічної авіації

росіяни суттєво скоротили присутність своїх стратегічних бомбардувальників на авіабазі в Енгельсі у Саратовській області.

На базі «Енгельс» рф суттєво скоротила присутність стратегічної авіації
На базі «Енгельс» рф суттєво скоротила присутність стратегічної авіації

Про це свідчить супутниковий знімок російського аеродрому.

Зображення від 29 грудня показує значне скорочення активності російської авіації на авіабазі за сотні кілометрів від кордону з Україною.

На знімку видно 11 російських стратегічних бомбардувальників, а ще 29 листопада їх було 26.

Опубліковане зображення аеродрому свідчить про те, що частину із цих літаків не використовують. До таких висновків оглядачі дійшли через те, що деякі бомбардувальники навіть не очищають від снігу, також сніг не прибирають і довкола них.

Це, на думку оглядачів, може свідчити про непрацездатність бомбардувальників, або їхню технічну несправність, що унеможливлює їхнє застосування для ракетних ударів по Україні. У той час помітно, що п’ять турбогвинтових стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-95МС регулярно очищаються від снігового покриву та стоять на розчищених майданчиках і рульових доріжках.

Також опублікований супутниковий знімок свідчить про те, що, схоже, росіяни намагаються зробити висновки з попередніх атак невідомих літальних апаратів по аеродрому в Енгельсі, що призвело до загибелі військового персоналу і щонайменше пошкодження бомбардувальників. росіяни на майданчиках, де стоять літаки, встановили своєрідні захисні бар’єри, які, ймовірно, мають зменшити вплив від вибухів та пошкодження бомбардувальників під час можливих нових атак невідомих безпілотних літальних апаратів. Зазначимо, що росіяни після вибухів розосередили бомбардувальники з аеродрому «Енгельс», лишивши там лише певну кількість літаків. Частина стратегічних бомбардувальників була перебазована у Приморський край на Далекому Сході. Це за тисячі кілометрів від України.