В Україні проведуть індексацію пенсій у 2023 році — Кабмін

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що наступного року Кабмін проведе індексацію пенсій, не зважаючи на війну.

В Україні проведуть індексацію пенсій у 2023 році
В Україні проведуть індексацію пенсій у 2023 році

Як наголосив на засіданні прем'єр, попри повномасштабну війну з росією, майже 11 млн українських пенсіонерів вчасно отримують свої виплати.

«Більше того, цьогоріч ми проіндексували пенсії, збільшивши їх на 16%. Проведемо індексацію пенсій і у 2023-му», — сказав Шмигаль.

«Майже 11 млн пенсіонерів весь цей час вчасно отримують свої виплати. Більше того, цьогоріч ми проіндексували пенсії, збільшивши їх на 16%. Проведемо індексацію пенсій і в 2023-му», — запевнив Шмигаль.

За його словами, загалом в умовах війни й економічної кризи державна соціальна підтримка дозволила вижити мільйонам українців. Вже в перші тижні після повномасштабного вторгнення уряд виплатив більш як 30 млрд гривень у межах проєкту єПідтримка. Тоді сотні тисяч громадян, які втратили роботу, отримали по 6,5 тисячі гривень.

«Адресність і допомога тим, хто цього потребує перш за все, — це принцип, який дозволив ефективно допомагати нашим громадянам. Уряд виплатив 53 млрд грн допомоги внутрішньо переміщеним особам. Близько 2 млн людей отримує по 2−3 тисячі виплат щомісяця. Крім того, ми домовилися, аби аналогічні програми запустили й наші партнери з міжнародних організацій, насамперед з ООН та Червоного Хреста», — сказав Прем’єр-міністр.