У США прокоментували розмову путіна і Сі Цзіньпіна: стурбовані зближенням росії та Китаю

Речник Державного департаменту США у п’ятницю висловив занепокоєння через зближення Китаю з росією на тлі телефонної розмови глав обох держав — Сі Цзіньпіна й владіміра путіна.

«Пекін стверджує, що дотримується нейтралітету, але його поведінка дає зрозуміти, що він все ще інвестує в тісні зв'язки з росією. Сполучені Штати і Європа попередили КНР про наслідки надання росії військової допомоги для її війни проти України або систематичної допомоги в ухиленні від санкцій», — зазначив він.

Речник Держдепу наголосив, що Вашингтон «уважно стежить» за діяльністю Пекіна", а ті, хто стане на бік Москви у несправедливій війні проти України, «неминуче опиняться на неправильному боці історії».

«Світ спостерігає за тим, які держави відстоюють основні принципи свободи, самовизначення та суверенітету, а які стоять поруч або мовчки підтримують росію у її навмисній та неспровокованій війні», — підсумував представник відомства.

Нагадаємо, що Голова КНР Сі Цзіньпін сказав колишньому президенту росії Дмітрію Медведєву, що його країна хотіла б бачити переговори щодо України.


Джерело: CNN