Блекаут в Україні можливий лише теоретично, — міністр енергетики

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, блекаут в Україні можливий лише в теорії.

Блекаут в Україні можливий лише теоретично, — міністр енергетики

Про це пише Міністерство енергетики України.

«Наша енергосистема протягом майже трьох місяців працює під постійними систематичними обстрілами. Тому вже є набір технічних рішень, які забезпечують стабільність її роботи. Це стосується і генерації та передачі електроенергії. Впевнений, що система утримається і далі за подальших можливих ударів», — сказав він в ефірі національного телемарафону.

За словами міністра, є рішення про фізичний захист енергооб'єктів, а також балансування системи. Він зазначив, що вони доводять свою ефективність і блекаут в Україні можливий теоретично.

Галущенко також спрогнозував, що відключення електроенергії будуть в Україні до кінця опалювального сезону, але графіки мають бути контрольованими.

«Основна наша мета — зробити, щоб відключення були плановими та прогнозованими, щоб споживачі чітко розуміли, коли буде відключено електроенергію, а оператори систем розподілу — дотримувалися графіків відключень», — резюмував міністр енергетики.

Нагадаємо, 29 грудня через ракетну атаку рф пошкоджені об"єкти генерації та електромереж на заході країни, Одеському та Київському регіонах.

Читайте також


Наші будинки стоять без світла, а ми продаємо електроенергію до Європи — Руслан Соболь

З 1 листопада деякі непобутові споживачі почнуть платити за світло більше згідно з рішенням Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Однак граничні ціни на електроенергію для бізнесу можуть збільшити на 4−23% до кінця року. Рішення про це мають затвердити в листопаді 2023-го. Тож чи не знищать такі рішення бізнес під час війни, та як виходити з цієї ситуації, журналісти спитали голову ГО «Асоціація власників малого та середнього бізнесу» Руслана Соболя.