Президентка Єврокомісії провела перший у 2023 році дзвінок із Зеленським

Під час першого у новому році дзвінка в Україну Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у розмові з Президентом Володимиром Зеленським підтвердила непохитність європейських партнерів у підтримці України та її народу у боротьбі проти російської агресії.

Урсула фон дер Ляєн і Володимир Зеленський
Урсула фон дер Ляєн і Володимир Зеленський

Про це Урсула фон дер Ляєн написала на власній сторінці в мережі Twitter.

«Під час першої телефонної розмови у новому році з Президентом України Зеленським я передала щиросердну підтримку та найкращі побажання у 2023 році для народу України. ЄС буде стояти поряд із вами, так довго, як це буде потрібно. Ми підтримуємо вашу героїчну боротьбу. Бій за свободу та проти жорстокої агресії», — написала Президент Єврокомісії.

Своєю чергою, глава держави повідомив у Телеграмі, що вони також обговорили отримання першого траншу макрофінансвої допомоги, генераторів та модульних будинків.

«Радий почати рік із розмови з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Подякував за неослабну підтримку з боку ЄС. Чекаємо першого траншу макрофіну вже в січні, першої партії енергоощадних ламп, шкільні автобуси, генератори й модульні будинки», — зазначив Зеленський.

За його словами, лідери також скоординували кроки щодо саміту Україна-ЄС.

«Відчуваємо підтримку та прямуємо до перемоги разом», — наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, ЄС надає Україні політичну, економічну, гуманітарну та військову допомогу. Зокрема, наприкінці грудня Європейський Союз пообіцяв надати Україні 900 генераторів та мільйони енергоощадних лампочок.

Водночас Європа намагається наростити виробництво боєприпасів у достатньому обсязі для України та себе, але стикається із серйозними труднощами.

Рекомендовані публікації