У Німеччині виник скандал з головою Міноборони Крістіне Ламбрехт через Україну (ВІДЕО)

У Німеччині спалахнув скандал з главою Міноборони Крістіне Ламбрехт. Міністерка опинилася під шквалом критики після новорічного звернення.

Крістіне Ламбрехт
Крістіне Ламбрехт

Ламбрехт опублікував звернення у своєму інстаграмі. На відео вона каже, що 2022 рік став роком великих викликів через війну в Україні, та що у зв'язку з цим у неї видався рік дуже особливих вражень та зустрічей з цікавими людьми.

При цьому на задньому плані розривалися феєрверки, що може свідчити про те, що вона записувала звернення пізно увечері, невдовзі перед новим роком.

У соцмережах відео викликало критику як «непрофесійне» через зміст звернення і через те, що воно виглядає записаним абияк в останній момент.

В опозиційній ХДС назвали це привітання черговим аргументом про те, що Ламбрехт — не та людина, яка мала б обіймати посаду міністра оборони в Німеччині.

Критикою на адресу Ламбрехт вибухнули німецькі медіа. Газета Tagesspiegel опублікувала коментар із заголовком «Ламбрехт більше не може бути міністеркою». У публікації сказано, що з промови чиновниці можна зробити висновок, що повномасштабне вторгнення росії в Україну для неї «передусім цікавий професійний досвід».

Bild у своєму коментарі написав, що відео Ламбрехт «осоромило» Німеччину, і теж закликав до її відставки. Журнал Spiegel назвав звернення «недоречним і незручним».

У Spiegel пригадали міністерці зламані німецькі БМП Puma й додали, що скандал із відео, «ймовірно, загострить питання, чи заслуговує вона на посаду міністерки».

Речник Міноборони Німеччини під час пресконференції відмовився коментувати «приватне відео» очільниці відомства і заявив, що до його створення не причетні «офіційні ресурси».

Раніше Ангела Меркель зробила шокуючу заяву про війну в Україні.

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.

Рекомендовані публікації