ДБР на Житомирській митниці виявило товари з рф вартістю 1,5 млн грн

В ході масштабних профілактичних заходів працівники ДБР провели обшуки на Житомирській митниці, за результатами яких було виявлено товари з російської федерації, завезені до України всупереч чинного законодавства.

ДБР на Житомирській митниці виявило товари з рф вартістю 1,5 млн грн

Загальна вартість майна з рф склала понад 1,5 млн грн.

Встановлено, що одна зі столичних компаній у вересні 2022 року намагалася завезти до України з Польщі автомобільні запчастини, які за документами начебто належали китайській фірмі.

Насправді товар був вироблений та імпортувався з російської федерації.

Маркування понад 2 тис. коробок із різними автомобільними деталями АО «Балаковорезинатехника», зокрема, для автомобілів марки «ВАЗ», не залишають сумніву — товар має російське походження.

На знайдені російські запчастини накладено арешт, вони вилучені в межах розслідування кримінального провадження. Вирішується питання щодо передачі майна в Нацагентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Попередня кваліфікація правопорушення: зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Нагадаємо, колишня очільниця відділу соціально-психологічного забезпечення виправної колонії Херсона, яку СБУ та ДБР оголосили у розшук за колабораційну діяльність, сама прийшла «з повинною» до правоохоронців.