У підвалі Головного управління поліції Херсонської області виявили катівню окупантів

У підвалі будівлі Головного управління поліції Херсонської області правоохоронці виявили катівню, яку облаштували російські окупанти.

Катівня в підвалі Головного управління поліції Херсонської області
Катівня в підвалі Головного управління поліції Херсонської області

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

«У нелюдських умовах агресори утримували там пенсіонерів правоохоронних органів, патріотів і простих херсонців, які відмовлялися співпрацювати з ворогом», — йдеться в повідомленні.

В ході огляду катівні правоохоронці виявили та вилучили предмети та інші докази, які вказують, що до херсонців окупанти застосовували тортури.

Наразі за процесуального керівництва обласної прокуратури поліція проводить необхідні слідчі дії щодо належного документування злочинів військовослужбовців рф. Встановлюються свідки та кількість потерпілих, особи катівників. Триває досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Служба безпеки встановила місцезнаходження ще однієї катівні російських загарбників під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Миколаївської області.