Мер Полтави Мамай звернувся до Зеленського через підозру

Мер Полтави Олександр Мамай записав відеозвернення до президента Володимира Зеленського, в якому прокоментував оголошену раніше підозру.

Мер Полтави Мамай
Мер Полтави Мамай

Відповідне відео міський голова опублікував у Facebook.

29 грудня 2022 року правоохоронці повідомили мера Полтави про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення підрозділів ЗСУ. Прокуратура має намір клопотати про взяття Мамая під варту, а також усунення його з посади на 2 місяці. Водночас, за словами керівника Полтавської обласної прокуратури Антона Столітнього, надалі цей термін можуть продовжити. Клопотання вже вручено меру та направлено до Жовтневого райсуду Полтави.

Розглянути клопотання мають не пізніше ніж через 72 години з моменту надходження їх до суду. Сам Мамай стверджує, що розголошена ним інформація не була засекречена та доступна у відкритих джерелах. Інформацію, яку він оприлюднив, як стверджує Мамай, готували на Полтавщині та розіслали депутатам міської ради. Він вважає, що підозра є політично вмотивованою.

«Мене звинуватили в тому, що 15 грудня на прес-конференції я сказав інформацію, яка пов'язана із забезпеченням військовослужбовців. Це не засекречена інформація, вона відкрита. З огляду на те, що депутати ігнорували вже третю поспіль сесію, я тоді звернувся і до депутатів, щоб вони прийшли та проголосували за ті рішення, які стосуються життєзабезпечення та обороноздатності нашої держави», — заявив міський голова у зверненні.

Рекомендовані публікації