Підготовка до передачі систем Patriot уже розпочалася

Підготовка до передачі зенітно-ракетних комплексів Patriot уже розпочалася, й Україна очікує на їх розгортання в максимально стислі терміни.

Системи Patriot
Системи Patriot

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу для ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минулий рік ми завершили революційним рішенням про надання Україні американських систем Patriot, про що домовилися лідери України та США Володимир Зеленський та Джозеф Байден. Ми дуже цінуємо цей крок США. Очікуємо на розгортання Patriot у максимально стислі терміни. Підготовка до передачі цих систем уже розпочалася», — оголосив він.

Глава української дипломатії додав, що на сьогодні Президент Зеленський та вся дипломатична команда інтенсивно працюють над новими рішеннями щодо постачання нових типів західної зброї. Йдеться насамперед про постачання танків західного зразка та іншої бронетехніки.

Міністр наголосив на відсутності сумнівів, що вже незабаром українське військо матиме додаткову броньову та вогневу міць.

Як повідомлялось, у рамках нового пакету допомоги на 1,85 мільярда доларів Сполучені Штати нададуть Україні зенітно-ракетні комплекси Patriot, які значно посилять протиповітряну та протиракетну оборону України. Цей комплекс дасть змогу створити ешелоновану систему ППО.

Рекомендовані публікації