рф виготовляє за місяць до 20 «Калібрів» та близько 30 ракет Х-101

У російській федерації за місяць виробляють 15−20 балістичних ракет «Калібр» та близько 30 ракет Х-101.

рф виготовляє за місяць до 20 «Калібрів» та близько 30 ракет Х-101
рф виготовляє за місяць до 20 «Калібрів» та близько 30 ракет Х-101

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, передає Укрінформ.

«За нашими оцінками, вони (рф — ред.) зараз можуть виготовляти приблизно 30 одиниць Х-101 за місяць. Якщо говорити про „Калібри“, то ми вважаємо, 15−20 штук на місяць», — сказав Скібіцький.

За його словами, росіяни також мають старі ракети Х-22, яких залишилось орієнтовно 160 одиниць.

Водночас Скібіцький підтвердив, що рф уже «залізла» у стратегічний запас ракет.

«Загалом за нормативними документами від усього запасу ракет стратегічний запас має становити 30%. Але вони цей резерв уже пройшли з усіх видів ракет: з „Іскандерів“, з „Калібрів“, з Х-101, з Х-555. Тобто в них уже запасів менше ніж 30%. Це свідчить про те, що реально для них є проблемним питанням поповнення своїх запасів», — зазначив представник розвідки.

Він зауважив, що в армії рф залишилось небагато реактивних гіперзвукових ракет «Кинджал», їх використовують досить заощадливо.

«„Кинджалів“ у них не так уже й багато. Якщо розстріляють і їх, тоді просто не буде чим лякати світ. „Кинджали“ вони зараз використовують для демонстрації та залякування, що в них є таке озброєння, яке ніхто не зможе збити. Відповідно, цим вони підтримують напругу щодо можливості застосування цієї зброї не тільки проти нас, а й проти інших європейських країн», — зазначив Скібіцький.

Щодо тактики ворога, він висловив думку, що загарбники намагатимуться застосувати нові підходи. «Якщо їм не вистачить ракет на масовий наліт, то будуть комбінувати і високоточні ракети, і Х-22, і С-300 — особливо в прифронтових районах, — і дрони-камікадзе. Ви ж бачите, як два дні поспіль росіяни їх активно використовували. Зараз вони готують ракети для наступного масованого удару. Тобто, вони будуть комбінувати засоби, щоби підтримувати темп завдання ударів по наших цивільних інфраструктурних об'єктах», — зазначив Скібіцький.

Нагадаємо, на сьогодні, 4 січня, росія використала вже близько 660 іранських дронів, за контрактом передбачено 1750.