У росіян можуть закінчатися іранські дрони до травня 2023 року, — ISW

Росіяни використають усі обіцяні 1750 безпілотників іранського виробництва для ударів по Україні до травня 2023 року, якщо вони будуть використовувати ці дрони з тією ж швидкістю, що й у період з вересня по грудень 2022 року, і не отримуватимуть нових.

У росіян можуть закінчатися іранські дрони до травня 2023 року, — ISW

Про це повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

росія все більше покладається на іранські безпілотники у своїх атаках на критичну інфраструктуру України та, ймовірно, значно виснажила свій поточний запас дронів. А вони є дешевою альтернативою високоточним ракетам, запаси яких, ймовірно, у рф значно збіднішали, кажуть аналітики.

«Таким чином, росія, ймовірно, намагатиметься забезпечити подальші угоди з Іраном про постачання іранських систем високоточної зброї, щоб посилити свою кампанію проти української критичної інфраструктури», — йдеться у звіті.

ISW з посиланням на представника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький зазначає, що контракт росії з Іраном передбачає передачу 1750 безпілотників, і російські сили наразі потребують поповнення своїх запасів після активного використання цих дронів у попередні дні.

«російські та іранські офіційні особи, можливо, ведуть переговори про торговий шлях частково для підтримки більш послідовного постачання зброї між двома країнами», — припустили аналітики.

Нагадаємо, у російській федерації за місяць виробляють 15−20 балістичних ракет «Калібр» та близько 30 ракет Х-101.