білорусь де-факто анексована, але лукашенко намагається уникнути втягнення своїх військ у війну, — експерт

білорусь де-факто анексована, але лукашенко все одно формально зберігає керівництво країни та намагається уникнути втягнення безпосередньо білоруських військ у війну.

Олександр Білецький у програмі "Точка зору"
Олександр Білецький у програмі "Точка зору"

Про це заявив військово-політичний експерт Олександр Білецький у програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком на телеканалі I-UA.tv.

«Ми розуміємо, що білорусь майже де-факто окупована чи анексована, але лукашенко все одно формально зберігає керівництво країни і дуже намагається уникнути втягнення безпосередньо білоруських військ. І ми теж зацікавлені в тому, щоб не втягнути зараз білорусь у повноцінну війну з Україною», — зазначив політолог.

На його думку, у президента росії володимира путіна зараз військово-політична задача — повноцінно втягнути білорусь у війну.

«А наша задача — стримувати, де-факто не відкривати другий фронт з білоруссю. У мене, як і в усіх українців, є бажання, що білорусь має відповісти. Але ми маємо бути мудрими. І я думаю, що на все свій час. білорусь однозначно буде відповідати за ті агресивні дії, які вона чинила по відношенню до України», — підкреслив гість програми.

Окрім цього, він прокоментував Різдвяне перемир'я, про яке 5 січня заявив володимир путін.

«У кацапів направлене все на внутрішнє споживання. Це жодним чином не стосується України, війни. Це частина внутрішньої політики. Це стовідсотково направлено на внутрішнього споживача. Вони контролюють повністю всередині всі ці ЗМІ, інтернет, комунікації, відповідно всі ці речі немає сенсу зовні обговорювати», — додав Білецький.