Крим «потонув» у могилах російських військових

В анексованому Криму зростає кількість могил російських військовослужбовців, які загинули в Україні. Кримські військові втрати росії, за мінімальними підрахунками, наближаються до трьох сотень людей.

Крим "потонув" у могилах російських військових
Крим "потонув" у могилах російських військових

Помітні вони вже й візуально — за пам'ятними знаками на їхню честь, які російська влада Криму встановлює на кримських вулицях.

Достеменно невідомо, скільки кримчан воюють проти України у лавах російської армії. На початку вересня минулого року російський глава Криму Сергій Аксьонов говорив про 1,2 тисячі кримських «добровольців».

Однак, скільки їх відправили під час «часткової мобілізації» в росії невідомо. Ці дані російська влада публічно не оголошує. Невідома й інформація про втрати.

Але про те, що загибель російських військових із Криму є масовою, доводять нові й нові некрологи та військові меморіальні дошки, яких на Кримському півострові стає дедалі більше.

Важко відстежити цю інформацію і за кількістю трун, адже більшість загиблих військових ховають тихо.

У Представництві президента України в АРК зробили орієнтовні підрахунки Станом на кінець жовтня 2022 року в Криму відомством було зафіксовано щонайменше 187 фактів поховання загиблих російських військових.

Станом на початок 2023 року могил російських військових у Криму вже 243, з них 143 загиблі, ймовірно, були громадянами України. Упродовж двох місяців кількість могил російських військових у Криму зросла на пів сотні. А порівняно із початком вересня — майже на сотню.