Деяким українцям з дітьми відтепер виплачуватимуть по 6,7 тисячі: кого це стосується

Розмір відшкодування послуги складатиме 6700 грн замість 2272 грн.

Деяким українцям з дітьми відтепер виплачуватимуть по 6,7 тисячі: кого це стосується

Уряд збільшив розмір компенсації вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «Муніципальна няня» з 2272 грн до 6700 грн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

«Уряд схвалив рішення щодо збільшення розміру компенсації послуги з одного прожиткового мінімуму (а у разі догляду за дітьми з інвалідністю з двох прожиткових мінімумів на дітей віком до шести років) до однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року», — йдеться у повідомленні.

Згідно з постановою Кабінету міністрів «Деякі питання соціального захисту дітей та сім’ї», компенсація послуги з догляду за дитиною до трьох років «Муніципальна няня» надається у разі здійснення догляду за дитиною з інвалідністю або у разі, якщо один із батьків, опікунів є особою з інвалідністю I чи II групи.

Нагадаємо, що Мінреінтеграції підготувало перелік контактів у центральних областях України, за якими внутрішньо переміщені особи можуть звертатися за кваліфікованою психологічною допомогою як дорослим, так і дітям.