Безкоштовний Wi-Fi в метро Києва: Кличко відповів, чи з’явиться у підземці швидкісний інтернет

У Києві планують продовжити роботу із забезпечення станцій метрополітену безкоштовним швидкісним інтернетом. Обладнання вже встановлено на 12 станціях та в 33 потягах.

Безкоштовний Wi-Fi в метро Києва: Кличко відповів, чи з’явиться у підземці швидкісний інтернет

Про це йдеться у відповіді мера столиці Віталія Кличка на петицію, щодо облаштування метро Wi-Fi. Електронний документ набрав необхідну кількість голосів та був підтриманий міським головою.

Так, ще до початку повномасштабної збройної агресії рф проти України в метрополітені почали обладнувати безоплатну мережу Wi-Fi. Але після початку війни інвестор призупинено відповідні роботи.

«Змонтовано та введено в дослідну експлуатацію обладнання мережі Wi-Fi на 12 станціях Київського метрополітену — „Дніпро“, „Арсенальна“, „Хрещатик“, „Театральна“, „Університет“, „Майдан Незалежності“, „Площа Льва Толстого“, „Палац спорту“, „Олімпійська“, „Лук'янівська“, „Золоті ворота“, „Кловська“ та створено інфраструктуру в 33 потягах (165 вагонах) рухомого складу», — йдеться у відповіді на петицію.

Мер підтримав електронне звернення та додав, що технічне обладнання, яке на сьогодні встановлено на станціях і вагонах метро, проходить тестування щоб забеспечити відновлення роботи мережі Wi-Fi у столичній підземці.

Нагадаємо, що 20 грудня відкрилися дві станції столичного метрополітену — «Майдан Незалежності» та «Хрещатик» — і перехід між ними.