У Дії з’явиться електронний військовий квиток, чи чекати повістки

На порталі Дія з’явиться новий сервіс — електронний військовий квиток.

У Дії з'явиться електронний військовий квиток, чи чекати повістки
У Дії з'явиться електронний військовий квиток, чи чекати повістки

Однак надходження повісток у такий спосіб не планується.

Про це розповів керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформаціїї Мстислав Банік. За його словами, у плані роботи відомства наразі немає таких завдань.

Згідно з постановою Кабміну, у «Дії» має з'явитися новий сервіс — електронний військовий квиток. Як його впроваджуватимуть і як працюватиме сервіс, поки що не розповідають.

Окремим досягненням Мінцифри в контексті зміни реєстрації місця проживання керівник розвитку електронних послуг назвав розв'язання проблеми із військовозобов’язаними.

«Тепер, замість поїздки до військкомату для зняття з обліку чи постановки на нього, ми просто будемо сповіщати про нову адресу військовозобов’язаної особи у відповідний реєстр Міноборони. Щодо військового обліку, то треба буде зазначити свій унікальний номер у реєстрі військовозобов'язаних» — зазначив чиновник.

«Якщо військовий квиток старенький, то додатково треба буде внести інформацію про нього, аби людині присвоїли цей номер. Ми сповістимо, а Міноборони зафіксує цю інформацію», — додав він.

За його словами, всі ці послуги можна буде також зробити у звичному паперовому форматі у відомстві.

«Нещодавня постанова впорядкувала низку норм з нормативки 2016 року, в яку постійно вносилися зміни. Але не запровадила повістки в застосунку», — уточнив представник міністерства.

Що стосується військового квитка, Банік пояснив, що більшість державних сервісів та послуг майже завжди передбачають можливість їх запровадження онлайн в Дії.

Представник відомства додав, що наразі поки що зарано говорити, як впроваджуватимуть і як працюватиме сервіс. Ще багато моментів потрібно доопрацювати разом з Міністерством оборони України.