Папа Римський зробив страшну заяву про війну в Україні

Папа Римський Франциск заявив, що війни, подібні до тієї, що відбувається в Україні, де цивільні райони піддаються, невиборному знищенню, є «злочином проти Бога і людства».

Папа Франциск
Папа Франциск

Франциск зробив свої зауваження у своїй щорічній промові перед дипломатами, акредитованими за Ватикану, в огляді світової ситуації, який став неофіційно відомий як його звернення «становище у світі».

Франциск говорив про «війну в Україні з її наслідками смерті та руйнування, з її нападами на громадянську інфраструктуру, внаслідок яких гинуть люди не лише внаслідок перестрілок та актів насильства, але також через голод та мороз».

Потім він процитував конституцію Ватикану, заявивши, що «кожен акт війни, спрямований на невиборче знищення цілих міст або великих територій з їхніми жителями, є злочином проти Бога і людства, який заслуговує на тверде і недвозначне засудження».

Говорячи про кубинську ракетну кризу 1962 року, він сказав: «На жаль, і сьогодні виникає ядерна загроза, і світ знову відчуває страх і біль».

Він повторив свій заклик до повної заборони ядерної зброї, заявивши, що навіть володіння ним з метою стримування є «аморальним».

Нагадаємо, що більше ніж 1330 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Станом на ранок 9 січня 2023 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося — 453. Не зазнали змін і дані щодо поранених — 877.