На Львівщині ввели аварійні відключення світла: що відомо

Сьогодні, 9 січня, у Львівській області запровадили аварійні відключення електроенергії.

На Львівщині ввели аварійні відключення світла
На Львівщині ввели аварійні відключення світла

Про це повідомили у «Львівобленерго».

«З 12:29 год. сьогодні за розпорядженням диспетчера НЕК „Укренерго“ у Львівській області впровадили аварійні відключення для недопущення спрацювання гідроресурсів, враховуючи значне похолодання у східних областях та перевищення споживання потужності понад встановлену межу», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 11:00 споживання електроенергії в Україні зросло через зниження температури та збільшення споживання промисловістю та бізнесом із початком робочого тижня. Так, до всіх областей України довели ліміти споживання, що діють з 4:00 до 24:00. «Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних вимкнень. Вночі окупанти потрапили в один із об'єктів генерації на півдні країни», — йдеться у повідомленні.

Як повідомили в «Укренерго», енергосистема України не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, що виробляють електроенергію, серед яких і найпотужніша Запорізька АЕС. Енергетики постійно працюють над відновленням пошкоджених об'єктів, уражених ракетними та безпілотними атаками супротивника.