Росіяни обстріляли Очаків: є поранені

Удень 9 січня російські збройні сили обстріляли місто Очаків на Миколаївщині. Відомо про пошкодження місцевої лікарні, житлових будинків та адміністративних будівель.

Наслідки обстрілу в Очакові
Наслідки обстрілу в Очакові

За попередньою інформацією, поранені десять людей, повідомила Суспільному керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони «Південь» Наталія Гуменюк.

«Обстріл Очакова: п’ять викликів на лінію „103“, пошкоджена лікарня, багато вікон та дверей на території лікарні пошкоджені. Загиблих внаслідок обстрілу немає», — поінформував начальник ОВА Віталій Кім.

За інформацією голови Миколаївської облради Ганни Замазєєвої, в Очаківській лікарні пошкоджено 180 вікон та 22 двері. Кількість поранених внаслідок обстрілу Очакова станом на 17:40 збільшилась до десяти, серед них дворічна дитина.

Станом на 17:00 відомо, що в лікарню поступило восьмеро поранених. Трьох перевезли на лікування до Миколаєва. Про це у своєму у Телеграмі написав Кім.

Внаслідок обстрілу портової та міської інфраструктури Очакова російськими реактивними системами залпового вогню спричинено руйнування кількох адмінбудівель, пошкоджено житлові будинки та міську лікарню.

Місцева влада закликала жителів Очакова самостійно закривати вибиті вікна плівками та ковдрами.

«Розбір польотів будемо робити після. Будемо просити допомогу в області. Зранку (10 січня — ред.), за можливості, будемо допомагати людям», — повідомив заступник міського голови Олексій Васьков у Facebook.

Нагадаємо, 3 січня Служба безпеки встановила місцезнаходження ще однієї катівні російських загарбників під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Миколаївської області.

Рекомендовані публікації