Армія рф хоче повністю захопити Донбас та Запорізьку область — Генштаб

Генеральний штаб ЗСУ очікує, що найближчим часом російські війська будуть намагатися захопити усю територію Донецької області, а після цього пробувати окупувати частину Запорізької області.

Армія рф хоче повністю захопити Донбас та Запорізьку область -
Армія рф хоче повністю захопити Донбас та Запорізьку область -

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

«Прогнозується, що в найближчий час противник буде намагатися вийти на адміністративні кордони Донецької області, а в подальшому може активізувати свої дії щодо захоплення лівобережної частини Запорізької області», — сказано в повідомленні.

Генштаб також прогнозує, що окупанти і надалі будуть наносити ракетно-авіаційні удари по об’єктах критичної інфраструктури по всій території України.

Громов додав, що для реалізації своїх планів щодо захоплення України росія анонсувала масштабні заходи з реформування збройних сил — зокрема збільшення загальної чисельності до 1,5 мільйона осіб та формування щонайменше 20 нових дивізій.

У Генштабі вважають, що ці дії рф свідчать про наміри Кремля включитись у довготривале протистояння та підготовку до ведення масштабних бойових дій.

«Головною метою противника залишається захоплення всієї території нашої країни і знищення державності України», — підсумував Громов.

Нагадаємо, що найважчі бої на сьогодні тривають в районі Соледара на Донбасі. Ворог продовжує свої штурми, але зазнає значних втрат та не має успіху.