Спрощена система оподаткування — це можливість з кишенькових грошей розпочати свій бізнес, — лідер руху Save ФОП

Спрощена система оподаткування обліку та звітності — це єдина можливість легко з кишенькових грошей розпочати та вести свій бізнес без контакту з корумпованою державною машиною.

Спрощена система оподаткування — це можливість з кишенькових грошей розпочати свій бізнес, — лідер руху Save ФОП

Про це заявив лідер руху Save ФОП Сергій Доротич у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Спрощену систему оподаткування треба не тільки зберегти, її треба розширити, зробити головною, основною. Можливо треба додати групи, провести перерахунок, але не обмежувати діяльність підприємств, які можуть використовувати спрощену систему оподаткування, ні в обсягах реалізації товарів, ні в частині видів діяльності», — сказав він.

Підприємець пояснив, чому існують різні системи оптимізації.

«Тому що рівень оподаткування наших заробітних плат досить таки високий. Існує план свідомості людини, коли вона бачить, що народні депутати отримують зарплату в конвертах, наші можновладців мають статки, які не відповідають їхнім офіційним доходам, а відтак значить, що вони отримують тіньові доходи і не сплачують ніякі податки», — наголосив лідер руху.

У разі ліквідації спрощеної системи оподаткування та ФОПів, на його думку, буде відбуватися і продовжуватися відтік бізнес-ініціативи, збільшення тіньового ринку, зменшення пропозицій на ринку праці в частині зайнятості, зменшення заробітної плати, скорочення робочих місць на діючих підприємствах.

«Один негатив. Будь-який економіст розуміє, що збільшення податкового навантаження призводить, по-перше, до згортання бізнес-ініціативи, а по-друге, призводить до зменшення платежів, зменшення податків. Парадокс. Людина все одно знайде, як їх не платити, і піде просто в тінь. Тому що зараз спрощена система і ти платиш хоч щось», — підкреслив Доротич.

Нагадаємо, Данило Гетманцев заявив, що після закінчення війни Україні доведеться змінювати спрощену систему оподаткування заради боротьби із так званими «зарплатними ФОПами».

12 січня Верховна Рада скасувала спрощену систему оподаткування — 2% від обороту — для грального бізнесу. Відповідний законопроєкт № 8079 парламент ухвалив у другому читанні 12 січня.