Єврокомісія повністю погоджується з рекомендаціями Венеціанської комісії до закону про КСУ

Європейська Комісія повністю погоджується з рекомендаціями Венеціанської комісії до закону № 7662 про Конституційний суд і очікує, що Україна відповідним чином приведе у відповідність свій процес відбору суддів КСУ.

Єврокомісія повністю погоджується з рекомендаціями Венеціанської комісії до закону про КСУ

«Європейська Комісія уважно стежить за узгодженням реформи процесу відбору суддів Конституційного Суду України з висновком Комісії щодо заявки України на членство в ЄС, який, зокрема, передбачає, що цей процес здійснюється відповідно до Висновку Венеціанської Комісії», — заявили у коментарі Суспільному в ЄК.

Там зазначили, що виключення кандидатів до КСУ на підставі професійної компетентності та збільшення кількості членів Консультативної групи експертів до семи підвищило б довіру суспільства до Конституційного суду та забезпечило б неупередженість процесу відбору.

«Висловлюємо впевненість, що українська влада повністю усвідомлює відповідні позиції Венеціанської комісії та Європейської Комісії і добре підготовлена до прийняття рішення про повне дотримання їхніх рекомендацій», — підсумували в організації.

Нагадаємо, Європейська Комісія очікує, що українська влада повністю врахує рекомендації Венеціанської комісії до закону № 7662 про Конституційний суд.