В ГУР прокоментували роль шойгу та герасимова у війні проти України

«Видатна роль» сергія шойгу та валерія герасимова, виправдання ударів по енергетиці та ігнорування «вагнера» — в рф підготували «загальні рекомендації» щодо висвітлення війни проти України.

сергій шойгу та валерій герасимов
сергій шойгу та валерій герасимов

Військове командування держави-агресора створило спеціальний документ, яким визначається як саме кремлівським пропагандистам треба висвітлювати події війни проти України. «Загальні рекомендації» вміщують одинадцять пунктів, основний зміст яких полягає в:

  • орієнтуванні на інформацію виключно з «погоджених» міноборони рф джерел;
  • акцентуванні в інформаційних матеріалах та коментарях «незалежних» експертів на провідній та позитивній ролі особисто сергія шойгу та валерія герасимова;
  • виправданні ударів по критичній енергетичній інфраструктурі України, посилаючись на «вимушеність» таких дій;
  • підкресленні теми надання Україні західного озброєння. В цьому сенсі окремо рекомендується зосереджувати увагу на тому, що «росія проводить воєнну операцію не проти України, а проти всього НАТО».
  • відмові від згадування ПВК «вагнер» в позитивному контексті. Робити акцент на надмірних людських втратах та беззмістовних атаках ПВК.
  • відслідковуванні та цитуванні «публікацій в іноземних ЗМІ про успіхи збройних сил російської федерації та невдачі Збройних сил України».

Особливу увагу пропонується зосередити на «заявах західних і українських політиків, які можна інтерпретувати в подібному ключі».

Загалом документ свідчить про кардинальну зміну акцентів щодо висвітлення перебігу подій у війні проти України, а також загострення політичної боротьби всередині країни-агресора.