Британія, окрім танків Challenger 2, надасть Україні близько 30 артилерійських установок

Велика Британія планує передати Україні близько 30 самохідних артилерійських установок та 14 танків Challenger 2.

Британія, окрім танків Challenger 2, надасть Україні близько 30 артилерійських установок

Уряд Великої Британії підтвердив плани передати Україні ескадрилью з 14 танків Challenger 2 і близько 30 самохідних артилерійських установок калібру 155 мм AS90.

Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду Британії.

«Відправлення танків Challenger 2 в Україну є початком зміни тактики підтримки з боку Великої Британії. Ескадрилья з 14 танків відправиться в країну в найближчі тижні. Очікується, що за ними прибудуть близько 30 AS90 — великих самохідних гармат, якими керуватимуть п'ять навідників» — йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що найближчими днями Велика Британія розпочне навчання Збройних сил України використанню танків та артилерійських гармат. Очікується, що у понеділок, 16 січня, міністр оборони королівства Бен Уоллес надасть додаткову інформацію з цього питання.

При цьому прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак доручив міністру оборони Бену Воллесу зібрати разом європейських союзників, щоб забезпечити якнайбільше стратегічний і скоординований сплеск глобальної військової підтримки. Найближчим часом міністр оборони вирушить до Естонії та Німеччини, щоб обговорити зусилля НАТО із надання допомоги України, а міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі вирушить до Канади.

Нагадаємо, що стало відомо, скільки британських танків Challenger хочуть передати Україні.