Переселенці знову можуть отримати виплати по 6600 гривень: умови

Міжнародна допомога українцям від ООН передбачає не лише виплату допомоги, а й ваучери на продукти. Переселенці можуть отримати по 6600 грн, залежно від кількості членів сім’ї.

Переселенці можуть отримати виплати по 6600 грн на продукти
Переселенці можуть отримати виплати по 6600 грн на продукти

Йдеться про допомогу за Світовою продовольчою програмою від ООН для переселенців, які набули статусу ВПО. Списки українців, які потребують підтримки, формує Мінсоцполітики, використовуючи відомості із Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. Таким чином, самостійно подати заявки на виплату не можна.

Списки українців, які потребують підтримки, формує Мінсоцполітики, використовуючи відомості із Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. Таким чином, самостійно подати заявки на виплату не можна.

Сума, яку ООН надає ВПО, розподіляється за кількістю членів сім'ї: одна людина у сім'ї — 2200 грн; дві особи — 4400 грн; три особи — 6660 грн; чотири особи — 8800 грн; п'ять і більше осіб — 11100 грн.

Наразі максимальний розмір виплати становить 6600 грн на сім'ю. Ті, хто розраховують на фінансову підтримку від ООН, повинні зареєструватися та надати дані: ПІБ; контактний номер телефону; ідентифікаційний код.

Простіше зробити це, звернувшись на гарячу лінію програми за телефоном: 0 800 600−122.

При успішній реєстрації на мобільний телефон надходить SMS з кодом банківського переказу Western Union — система грошових переказів готівкою.