Бездіяльність влади — це імітація боротьби з ворогом, — експерт

Бездіяльність влади, у тому числі й у законотворенні по відношення ворогів до України, — це імітація боротьби з ворогом.

Віктор Шишкін у програмі "Чистка влади"
Віктор Шишкін у програмі "Чистка влади"

Про це заявив суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін у програмі «Чистка влади» на телеканалі I-UA.tv.

Він згадав Ленінську роботу «Крок вперед, два кроки назад».

«З одного боку, вони (представники влади, — ред.) нібито почали боротьбу проти москальського патріархату, навіть в юридичному аспекті. Добре. Тоді моментально укладіть договір оренди з Православною церквою України. Тобто у нас є ціла площина кроків, які влада нібито робить і тут же не робить. Тобто вона робить крок вперед, крок назад, крок вперед, крок назад. Нам ніколи кашу по тарілці мазати», — сказав правознавець.

Гість програми вважає, що владі заважає відсутність патріотизму та розуміння державотворення. А вони вже диктують: є політична воля чи немає.

Ведучий програми Володимир Тетерук зазначив, що корупція — це пуповина «руського міра».

«І ось цей „руський мір“ брав західних політиків корупцією. Вона зручна. Так було у всі віки. Ми маємо зрозуміти, що корупціонер — це також державний зрадник», — наголосив він.

На думку екссудді, зміни треба почати з роздумів.

«У нас багато рішень приймаються бездумно. З вдумливості як загальнофілософської, теоретичній в розумінні державотворення, так і конституційної. Конституція — це не інструкція для експлуатації пральної машини, це доктринальні положення, які розвиваються через мозкову і творчу діяльність людини, зокрема і через законодавство», — підкреслив Шишкін.