Арестовича одразу мали б звільнити, а слідом за ним мала б піти у відставку Третьякова — адвокат

Після скандалу з радником ОП Олексієм Арестовичем, його мали б одразу звільнити, а слідом за ним мала б піти у відставку нардеп від Слуги народу Галина Третьякова.

Олексій Арестович
Олексій Арестович

Про це в коментарі телеканалу i-ua.tv повідомив адвокат Ростислав Кравець.

«Арестовича мали б звільнити, а не чекати від нього виправдання чи рішення піти у відставку. Він хоч і працював на громадських засадах, але все одно перебував на посаді позаштатного радника. Він був офіційною особою. Тому його мали звільнити. Але влада робить з Арестовичем чергове шоу», — каже адвокат.

Він не виключає, що скоро українці можуть побачити Арестовича радником в іншому місці.

«Хоча з огляду на те, що він розповідає, як треба воювати, то Арестович має дістати гранатомет, який він сховав в ОП, та піти на фронт», — підкреслює адвокат.

За його словами, приклад Арестовича свідчить про те, що влада не розуміє, що таке політична відповідальність.

«Особи, які потрапили до влади, з одного боку зловживають довірою громадян, а з іншого не розуміють, що має бути юридична та політична відповідальність за їх вчинки. Адже політична відповідальність все одно має наступити. Проте в ситуації з Арестовичем, влада намагається самоусунутися від відповідальності, яку вона повинна нести», — каже адвокат.

За його словами, слідом за О. Арестовичем має піти у відставку Г. Третьякова, яка своїми висловами та вчинками принижувала українських громадян. Зокрема, кажучи про неякісних дітей і так далі.

«Керівники фракцій і партій мали б вибачитися за цих осіб, якщо вони не роблять цього самостійно. Після чого б Третьякова та інші скандальні нардепи мали б піти у відставку, як це роблять у цивілізованих країнах. В Україні вже не перший рік заявляють про європейські цінності, однак жодної політичної відповідальності за свої заяви та дії влада та чиновники не несуть. Тільки завдяки втручанню спільноти та обуренню громадяни відстоюють свої права, а винних притягають до відповідальності», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що Офіс Президента задовольнив прохання Олексія Арестовича про звільнення.