Андрій Павловський: «За торгову марку неякісні діти нардепа Третьякову треба позбавити мандата»

Голова комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат фракції політичної партії «Слуга народу» Галина Третьякова спочатку заявила про зловживання пільгами, коли люди народжують дітей «низької якості» заради соцвиплат. А через кілька років скандальна історія отримала продовження.

Андрій Павловський
Андрій Павловський

Нардепка реєструє торгову марку «неякісні діти», замість того, щоб вирішувати соціальні проблеми в країні. Що насправді відбувається в сфері соцполітики? Навіщо ж такий хап серед війни та коли припиняться знущання над українцями, i-ua.tv запитали у експерта з соціальних питань Андрія Павловського.

— Як ви прокоментуєте такі дії народного депутата. Та коли припиниться хайп та знущання над українцями?

— Немає межі цинізму, коли такі, як пані Третьякова, вирішила ще погратися у торгові марки. Мабуть, буде випускати якийсь товар та надавати послуги з такою цинічною назвою. Вона вже хайпанула на цій темі, коли заявила, що в соціальнонезахищених родинах народжуються неякісні діти.

Третьякова навіть пішла далі, говорячи про те, що безробітних треба каструвати, щоб вони не плодили невдах. Або, якщо у жінки немає вищої освіти, то їй не треба дітей. Це людиноненависницькі, навіть нациські погляди Третьякової. Дивуюся, що вона робить у партії влади «Слуга народу» з такими поглядами. Адже вся її парламентська діяльність — суцільний антисоціальний хайп. Всі її ініціативи направлені на звуження соціальних та трудових прав працюючих українців.

Зараз немає трансляцій Верховної Ради, тому Третьякова протягує свої ініціативи тишком- нишком. Але коаліція в парламенті голосує за антисоціальні закони. Нещодавно Третьякова протягнула закон про оптимізацію трудових відносин. Це призвело до того, що працівників зараз, під час війни, стало набагато легше роботодавцям звільняти. Зокрема, викинули норму, яка зберігала за мобілізованими громадянами робоче місце та середню заробітну плату.

Також Третьякова разом з колишнім депутатом Партії регіонів Папієвим знищила соціальне страхування. Було прийнято закон, який ліквідує фонд соціального страхування. А всі його функції передаються пенсійному фонду. Тепер ПФУ повинен виконувати виплату лікарняних, декретних, відпускних, це при тому, що пенсійний фонд половину свого бюджету отримує з держбюджету. Але, якщо в пенсійному фонді буде дефіцит, то всі грощі, в першу чергу, будуть кидатися на пенсії. Так тепер є загроза, що українці можуть забути про лікарняні та декретні, а також інші виплати, які вони раніше отримували через фонд страхування.
Так само вона протягує закони, які знищують українські профспілки та дозволяють рейдернути профспілкове майно. Зокрема, профспілкові санаторії, в яких зараз лікуються наші поранені воїни. Також вони дають притулок переселенцям.
Пані Третьякова зараз протягує таке рішення, щоб ВПО виселяли на вулицю. Просто виникає здивування, як людина, яка очолює комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, весь час займається антисоціальною політикою, яка звужує та обмежує права працюючих людей.

— Можновладці кричать, що Україна йде в Європу. Невже це такий європейський досвід принижувати та обмежувати права громадян?

— Всі дії напрдепки Третьякової проводяться в супереч євроінтеграційному шляху України. її останні закони протирічать угоді про асоціацію з Євросоюзом, а також європейським нормам, традиціям, законодавству та європейським цінностям. Але коаліція з Слуг народу та колишніх нардепів з ОПЗЖ протягують ці закони. А вони відкидають Україну з європейського шляху. Про це вже кажуть представники єврокомісії. Також проти цих законів виступають профспілки. Адже вони повністю обнуляють європейські соціальні стандарти.

Ми йдемо не європейським шляхом, а латино-американським. Коли в Бразилії реформували законодавство, казали, що там повинно бути більш гнучке законодавство, що регулює трудові відносини. Зараз те ж саме каже Третьякова. Але все робиться не на користь українців, а олігархів та транснаціональних компаній. Тобто Третьякова явно служить не інтересам народу України. Тому Президенту В. Зеленському треба позбавлятися такого токсичного оточення. Таких людей, як Третьякова, треба віддаляти від себе. Адже вони не несуть користі Україні.

— Чи не можна за таке блюзнірство подати на неї позов до суду з максимальним моральним відшкодуванням на користь хворих дітей? І позбавити мандата?

— Безумовно, але чомусь Слуги народу, на таку таксичну фігуру в своєму середовищі не реагують. Але вона неодноразово своїми заявами знущається з людей. Це якась аморальна істота, а не народний депутат. Вона хоче зруйнувати пенсійну систему і лобіює інтереси приватних страхових компаній та фондів. Всі її закони спрямовані на те, щоб лобіювати інтереси вище зазначених приватних структур. Невже наші урядовці та можновладці в Офісі Президента цього не помічають. Це обурює та дивує. Особливо, коли все це відбувається під час війни. Після перемоги Україні наші захисники повернуться з фронту та побачать, що вони не мають жодних трудових прав та втратили свої робочі місця, а їх заробітна плата не була збережена. Чи таку Україну захищають наші хлопці на фронті, та чи в таку Україну вони хочуть повернутися? Не за те воюють наші хлопці, адже вони по-іншому бачать майбутнє України.

— Чому не прийняти закон, щоб перед тим, як потрапити до Ради, проходити психіатра. Та під час каденції також. Просто страшно, хто знаходиться в Верховній Раді та приймає закони?

-Ця ініціатива вже не вперше підіймається. Зокрема, щоб люди, які представляють народ та приймають закони, приносили довідку від психіатра та нарколога про те, що в них гараз зі здоров'ям. Тільки після цього мати право балатуватися чи обіймати високі державні посади. Адже є страшні приклади в історії, що трапляється з країною, коли при владі маньяк, або люди, які зациклені на цій ідеї. І заради неї вони готові вбивати та нищити всіх навколо себе.

— Хто може стояти за нардепкою пані Третьяковою?

-За змінами, які вона робить в трудовому законодавстві в обмеженні соціального забеспечення українців, стоять інтереси міжнародного спікулятивного капіталу міжнародних транснаціональних корпорацій, які хочуть після війни зайти в Україну та не мати особливих проблем з соцгарантіями та соцпакетом українських працівників. Для того, щоб вони не мали великих забов'язань перед робітниками. Не випадково, що всі ці зміни у трудовому законодавстві якимось дивним чином корелюються з тим, що робили так звані ліберали в Латинській Америці. Те саме зараз робиться у нас, і на це звертають увагу в представництві ЄС та у міжнародній організації праці. Але, на жаль, наша влада до цього не дослухається.

Навіть західні партнери кажуть про те, що треба не розривати зв'язки з профспілками, а навпаки зміцнювати їх. А зміни в Трудовому законодавстві, які лобіює Третьякова, направлені на скасування колективних договорів. Тобто кожен окремий працівник має домовлятися про умови праці та соцпакету з роботодавцем. Але в цьому і є хистрість. Адже коли працівники колективом захищають свої права, то вони сильніші. Адже будь-яку людину можна притиснути, яка скаже, що їй щось не подобається, тоді звільняйся, на твоє місце є 10 бажаючих, які погодяться на будь -які умови, щоб вижити за допомогою праці. Саме в такі умови Третьякова хоче загнати українців.

Все це робиться дуже підступно. Зараз вся увага українців сконцентрована на війні та виживанні.

-Як можна побороти схеми, які влада розробляла 30 років?

— Ситуація в країні ускладнюється війною. Тому що під час воєнного стану заборонена будь -яка форма протесту. Проте не можна мовчати. Щоб Третьякова та люди, які за нею стоять, розуміли, що українці знають, що насправді відбувається. Тож рано чи пізно відповідальність за такі антилюдські дії прийде. Чим більше ЗМІ будуть інформувати українців та світ про неприємну правду, тим меньше у них буде спокуси приймати такі закони.

Крім того, після перемоги повернуться наші військові, та будуть вимагати відновлення своїх соціальних прав та свобод.

Рекомендовані публікації