Експерт розповів, як діяльність Коболєва та Вітренка могла вплинути на відключення світла

Андрій Коболєв та Юрій Вітренко працювали, як шкідники в НАК Нафтогазі, збільшуючи залежність від іноземного газу.

Як діяльність Коболєва та Вітренка могла вплинути на відключення світла
Як діяльність Коболєва та Вітренка могла вплинути на відключення світла

Про це заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Коболев та Вітренко працювали, як шкідники, збільшуючи залежність від іноземного газу. Вони не виконували контрактні зобов’язання, але виписували величезні премії та зарплати всій наглядовій раді Нафтогазу з держбюджету. Навіть під час війни. При тому, що за офіційними даними 5 млн українців залишилися без роботи, а 75% українців різко знизилися доходи», — каже експерт.

За його словами, попередні керівники уряду, починаючи з Б. Гройсмана, мали б відреагувати на нахабство з мільярдними преміями для Нафтогазу. А наразі Д. Шмигаль не може навести лад в Нафтогазі.

«Те, що взялися за колишнього колову Нафтогазу Коболєва — це добре. Проте чомусь забувають за Вітренка, який виписував собі такі ж мільйонні премії, коли був на чолі НАК Нафтогазу. Вони мали збільшити видобуток нашого вітчизняного газу. Проте так керували, що видобуток українського газу з кожним роком зменшувався», — каже експерт.

Він зазначив, що українцям можуть вимикати світло через економію газу.

«В тому, що українцям продовжують відключати світло, винні не тільки російські атаки та пошкодження структури, а й тому що для деяких теплоелектростанцій потрібен газ та вугілля. Палива не вистачає, тому українцям для економії відключать світло», — каже А. Павловський.

Експерт зазначив, що така ж ситуація з мільйонними преміями відбувається у всіх наглядових радах. Зокрема, при Укрзалізниці чи Укрпошті.

«Вони самі собі виписують мільйонні премії. Люди бачать, цю кричущу несправедливість. В наглядових радах сидять дармоїди, які нічого не роблять, тільки отримують кошти. При чому половина з них іноземці. Тож відстоюють інтереси не України, а своїх держав. Почалася війна, вони втекли за кордон, а премії не забувають собі виписувати. Тому має бути наведення ладу у всіх державних монополіях. Тому користуючись важким часом треба повичищати всіх шахраїв та навести лад в державних підприємствах», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що НАБУ і САП повідомили колишньому голові правління НАК «Нафтогаз України» про підозру у заволодінні у 2018 році понад 229 млн грн. Йдеться про Андрія Коболєва.

Читайте також


Повного блекауту в Україні не буде, але світло можуть вимикати на 16 годин — Олег Попенко

Чиновники не обіцяють легкої зими українцям. Адже зруйнована ракетними обстрілами енергосистема відновлена лише на 7%. Чому сотні мільйонів гривень «Укренерго» осіли в приватних кишенях, куди йдуть кошти від збільшення тарифів на електроенергію та чи будуть українці сидіти в темряві без світла, опалення та води, журналісти спитали у голови Спілки споживачів комунальних послуг Олега Попенко.