Країни G7 та члени Євросоюзу введуть два ліміти цін на нафтопродукти з рф

Країни G7 та члени Євросоюзу погодили запровадження двох стель цін на нафтопродукти з рф

Країни G7 та члени Євросоюзу введуть два ліміти цін на нафтопродукти з рф

Передбачається, що один ліміт буде встановлений для продукції, що торгується з премією до нафти (дизельне паливо, бензин), другий — для продукції, що торгується з дисконтом щодо нафти (мазут).

Домовленості про подвійну стелю цін досягли країни G7, а також члени Євросоюзу та Австралія. Рішення щодо стелі цін на нафтопродукти було погоджено під час віртуальної зустрічі заступників міністрів фінансів.

«Заступники міністрів визнали, що обмеження цін на російську нафту на сьогоднішній день дозволяє досягти подвійної мети — обмежити доходи рф від експорту нафти та стабілізувати світові постачання енергоносіїв», — йдеться у повідомленні прес-служби.

Також повідомляється, що країни у березні мають намір переглянути рівень стелі цін на нафту, що має допомогти скоригувати динамічну ситуацію на світовому ринку нафтопродуктів.

Нагадаємо, що міжнародне енергетичне агентство (ІЕА) очікує скорочення видобутку російської сирої нафти приблизно на 2 мільйони барелів на добу до кінця першого кварталу 2023 року.

Читайте також


Донбас могли б відвоювати у 2014 році, якби влада допомогла б патріотам — Микола Волинко

Голова МЗС Німеччини Анналена Бербок під час неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Києві заявила, що Європейський Союз невдовзі розшириться від Лісабона до Луганська. Що стоїть за красивою політичною заявою та як реінтегрувати Донбас, про це журналісти запитали у профспілкового бійця за трудові права людини праці, учасника шахтарського профспілково-страйкового руху, що став початком невідворотного кінця СРСР Миколи Волинко.