У Київській, Одеській та Дніпропетровській області відключають світло як біля фронту

У Київській, Одеській та Дніпропетровській області аварійні відключення відбуваються майже так же часто, як і у прифронтових регіонах.

У Київській, Одеській та Дніпропетровській області відключають світло як біля фронту

Це наслідки ракетних ударів російських терористів о енергетичній структурі цих областей, які кремль вибрав своїми головними цілями.

«Після ракетних ударів російських агресорів 14 січня по енергетичній інфраструктурі України і без того складна ситуація у галузі електроенергетики ще більше ускладнилася. Внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджено електростанції (генеруючі потужності) та мережі. У результаті останньої атаки 14 січня суттєво пошкоджено декілька енергоблоків теплових електростанцій. Оператор системи передачі НЕК „Укренерго“ для стабілізації енергосистеми був змушений застосувати аварійні відключення», — сказано в повідомлені.

Тому саме у Київській, Одеській та Дніпропетровській області відбуваються аварійні відключення, як і у прифронтових регіонах.

«Відповідно аварійні вимкнення, як і у прифронтових регіонах, тут стали майже постійними. У всіх випадках, навіть за наявності всіх необхідних людських та матеріальних ресурсів, на відновлення інфраструктури необхідний певний час, інколи, нажаль, тривалий», — підсумували у відомстві.

Нагадаємо, що у понеділок, 16 січня, Києву дали лише 974 МВт із необхідних 1600, тож світло відключали у всіх сірих зонах графіків.