Розсилання бомб в Іспанії: що відомо

Американські та європейські чиновники вважають, що за осінньою розсилкою поштових бомб в Іспанії можуть стояти російське ГУ ГШ ЗС рф (колишнє ГРУ) та вкрай права терористична організація з росії.

Іспанські та іноземні слідчі з'ясовують, хто наприкінці минулого року відправив шість бомб до Іспанії, зокрема до резиденції прем'єра, посольства України та США.

В останні тижні слідчі зосередилися на російському імперському русі — вкрай правій організації, яка має соратників у Європі, центри військової підготовки у Санкт-Петербурзі та включена Держдепом США до списку глобальних терористичних організацій.

На думку слідчих, бойовиків могли курувати співробітники російської військової розвідки. Західні чиновники кажуть, що метою було застати зненацька європейські уряди.

Очевидно, що ціллю атаки було залякування, пише NYT. Організатори хотіли дати зрозуміти: рф може завдавати терористичних ударів по всій Європі, зокрема в столицях країн НАТО, які допомагають Україні відбиватися від російської агресії.

За словами чиновників, поки що немає ознак, що москва готова до широкомасштабних атак чи диверсій у Європі. Однак плани Кремля можуть змінитися, якщо рф продовжить зазнавати великих невдач в Україні.