Звернення Міноборони до СБУ щодо розслідування — це забалакування теми, — військовий

Нещодавно ЗМІ опублікували розслідування, де припускається, що Міноборони закуповує харчі для військовослужбовців удвічі-втричі дорожче, ніж у магазинах Києва.

Звернення Міноборони до СБУ щодо розслідування — це забалакування теми, — військовий

Поки військові захищають Україну на фронті, хтось заробляє гроші на яйцях по 17 гривень, заявив офіцер-фронтовик і правозахисник Сергій Горбаченко в коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Це гірше, ніж мародерство, бо мародерство — на полі бою, а тут все доволі чітко. Хтось вирішив прикритися тим, що йде війна і можна яйця продати по 17 гривень. Це ж оптова закупка, це ж повинно бути дешевше, ніж уроздріб в магазині. Чи ми зовсім не розуміємо? Те, що блогери якісь вирішили, як кажуть, розпорошити суспільну думку, то не треба на них навіть уваги звертати. Прикладом по зубах і одразу почнуть писати правильно — така думка військових», — зазначив він.

Після викриття цих фактів Міністерство оборони заявило, що готує матеріали в Службу безпеки України проведення розслідування щодо «поширення завідомо неправдивих відомостей, які завдають шкоду інтересам оборони в особливий період».

«Те, що готує Міністерство оборони — звернення — це забалакування теми. Там є конкретика, є прізвище, ім'я та по батькові. Це підрив обороноздатності країни. Ти ризикуєш своїм життям, захищаючи батьківщину, а ці в тилу вирішили шкурні питання позакривати», — наголосив військовий.

За його словами, законодавчо це питання врегульоване. Це правопорушення, за що передбачена кримінальна відповідальність.

«І оскільки діють умови воєнного стану, у суді він підписує угоду та їде на фронт. Не йде в тил, а саме на нуль до тих хлопців, на їжі яких він наживався. А там уже „природні умови“ зроблять свою справу», — додав Горбаченко.

Нагадаємо, 21 січня в ЗМІ з'явилася стаття про те, що Міністерство оборони начебто закуповує харчі для військових за значно завищеними цінами. Видання посилається на укладену Міністерством угоду, копію якої отримали журналісти. Ціни в угоді були у декілька разів вищими, ніж у роздрібних магазинах Києва: так, приміром, на яйця була вказана ціна 17 грн за штуку.

Читайте також