За словами про піклування про солдат стоїть багато брехні — журналіст

Треба писати про відповідальність військово-політичного керівництва за погану організацію підготовки солдат, адже за словами про піклування про солдат стоїть багато брехні.

За словами про піклування про солдат стоїть багато брехні
За словами про піклування про солдат стоїть багато брехні

«Посилати людей на війну не навченими — значить зраджувати їх. Про це писав ще Конфуцій у шостому сторіччі до нашоі ери. На жаль, за словами про піклування про солдат стоїть багато брехні. І на дев’ятому році війни, через рік після масштабного вторгення, ми продовжуємо давати людям підготовку в один-два тижні. Це абсолютно невпривдано обстановкою, це абсолютно неефективно з військової точки зору, це людські трагедії, це втрати безцінних життів, які нам ніхто ніколи не пришле по ленд-лізу», — каже журналіст.

За його словами, треба писати про відповідальність військово-політичного керівництва за погану організацію підготовки солдат, тому що наслідки цього катастрофічні.

«Буду про це писати, поки не почнуться справжні зміни у навчання та застосуванні військ», — зазначає журналіст.

Нагадаємо, що нещодавно ЗМІ опублікували розслідування, де припускається, що Міноборони закуповує харчі для військовослужбовців удвічі-втричі дорожче, ніж у магазинах Києва.