За корупцію під час війни чиновників мають карати за держзраду

За корупцію під час війни чиновники мають нести відповідальність по ст. 111 держзрада.

В’ячеслав Шаповалов
В’ячеслав Шаповалов

Про це i-ua.tv повідомив правозахисник Дмитро Павліченко.

«Під час виявлення правопорушення треба проводити слідчі оперативні дії. Якщо з'ясується, що міністр оборони О. Резніков був учасником схеми з відкатами із закупівлею харчування для ЗСУ, чи інший чиновник виявився причетним до корупції, то під час війни він має отримати 15 років за статтею 111 КК Державна зрада», — каже експерт.

За його словами, міністр на час розслідування має подати у відставку.

«Адже зацікавлені особи будуть чинити тиск на слідство. Особливо, коли справа набула розголосу. Тому пан Резніков мав би негайно бути усуненим на час слідства. Очолити Міноборони мав би його перший заступник. Тут необхідно приймати політичне рішення. Якщо буде доведено його вину, то його не повернуть на посаду. Інакше ми ніколи не подолаємо війну, на якій певні особи наживаються. Необхідно цьому покласти кінець», — каже правозахисник.

Він нагадав, що у Запоріжжі викрали 400 вагонів гуманітарної допомоги. Але досі нікого не притягнули до відповідальності.

Нагадаємо, що заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов подав у відставку на фоні скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для харчування українських військових.