Татаров та Ермак зроблять все, щоб справи про корупцію в ОП не дійшли до суду — експерт

Заступник голови Офісу Президента (ОП) Олег Татаров чи сам голова ОП Андрій Ермак, які насправді повністю керують усіма правоохоронними органами, крім НАБУ, зроблять все, щоб ці справи не дійшли до суду.

Олег Татаров та голова ОП Андрій Ермак
Олег Татаров та голова ОП Андрій Ермак

Про це у коментарі i-ua.tv повідомив народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

«Ми маємо бути раціональними в оцінці дій існуючої влади. На жаль, в Україні склалася суцільно корумпована управлінська система, налаштована на заробляння для особистої вигоди, яка вибудовувалася останні 25 років. Тому на митниці, в багатьох міністерських управліннях, на держпідприємствах та в інших державних установах, існує вертикаль від міністра і аж до низової організації в далекій області. Вся ця вертикаль налаштована на особисте збагачення та заробляння корупційних коштів. Час від часу в цій системі управління викриваються дуже вражаючі для нашого суспільства та наших західних партнерів злочинні факти розкрадання грошей. Такі як, були розкриті у випадку з розкраданням гуманітарної допомоги на космічні суми, що відбувалося у Запоріжжі. Це викликає відповідний супротив суспільства та негативну реакцію західних партнерів від яких залежить постачання критично необхідної нам зброї», — каже Віктор Жердицький.

За словами експерта, саме така реакція суспільства і західних партнерів примушує президента В. Зеленського прибирати деяких учасників корупційних схем з систем.

«Це не чистка кадрів чи знищення корупційних схем. Це лише прибирання з посад людей, які «засвітилися» у скандалі. Тому не треба очікувати, що зникне корупція, або чиновники припинять зароблять на волонтерських товарах чи на будь -чому. Для того, щоб побороти корупційні схеми, треба докорінно змінити всю владу. Чиновники не можуть самі себе заставити працювати в інтересах народу. Це має робити суспільство. Адже корумповані чиновники в теперішніх умовах відчувають безкарність і кругову поруку, які позбавляють їх страху відповідальності і нічим не обмежують злочинні бажання «, — каже експерт.

За його словами, з усіх установ, які існують на рівні держуправління тільки НАБУ не є під контролем Офісу Президента.

«Всі інші контролюються ОП. Кирило Тимошенко на Великому будівництві заробляв кошти не тільки для себе, а і для інших чиновників. Але він не буде покараний, тому що всі ці гроші з Великого будівництва чиновники розподіляли між собою. Тому Олег Татаров чи сам голова ОП Андрій Ермак, які насправді повністю керують всіма правоохоронними органами, крім НАБУ, роблять все, щоб ці справи не дійшли до суду. Тому сподіватися на зачистку системи та що держуправління буде саме себе виправляти, не варто. Не треба плекати ілюзій. Українське суспільство має об’єднатися не тільки проти росіян, які ведуть війну проти України, а й проти внутрішніх ворогів, які займаються розграбуванням України та діють як саботажники, диверсанти і зрадники», — резюмує Віктор Жердицький.

Нагадаємо, 24 січня, звільнилися заступник Генпрокурора України Олексій Симоненко та заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко. Також Кабмін погодив звільнення п'яти очільників ОВА та чотирьох заступників міністрів.