Експерт розповів, чи очікувати посадок ТОП-чиновників

Посадок ТОП- чиновників не відбудеться, їх очікування це самообман.

Експерт розповів, чи очікувати посадок ТОП-чиновників
Експерт розповів, чи очікувати посадок ТОП-чиновників

Про це у коментарі i-ua.tv повідомив народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

«Посадок ТОП- чиновників не відбудеться. Вся існуюча вщент зкорумпована система не може сама себе знищити. Адже, якщо посадити якогось чиновника, то одразу прийдеться розкрити всіх його співучасників. А вони сидять у найвищих кабінетах Офісу Президента, Кабміні чи у Верховній Раді. І вони можуть дати вказівку „від якої важко відмовитись“, щоб припинити будь- які слідчі дії, змінити орган підслідності на повністю контрольований чи спрямувати справи до залежних суддів. Тож очікувати, що ТОП чиновники отримають покарання, конфіскації чи позбавлення волі, не варто. Вони цього просто не допустять», — зазначає експерт.

За його словами, очікування посадок ТОП — чиновників є ілюзією та самообманом.

«Нам треба чітко уявляти, що система корупційного управління державою, є монстром з великими щупальцями. Тому посадок, а тим більше самоліквідації такої вбивчої для нашої країни злодійської системи — саме собою не відбудеться, це все ілюзії та самообман», — резюмує експерт

Нагадаємо, 24 січня, звільнилися заступник Генпрокурора України Олексій Симоненко та заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко. Також Кабмін погодив звільнення п'яти очільників ОВА та чотирьох заступників міністрів.