Це об’єктивне і правильне рішення, — експерт про законопроєкт про позбавлення пенсій зрадників

Засуджені за злочини проти національної безпеки України, а також ті, хто переховуються від органів слідства та суду, можуть бути позбавлені пенсій. Проект закону розробило Міністерство соціальної політики.

Це об’єктивне і правильне рішення, — експерт про законопроєкт про позбавлення пенсій зрадників

Колишній заступник Генерального прокурора Микола Голомша вважає, що такий крок буде корисним для України.

«Я вважаю, що ті зрадники та колаборанти, відносно яких є кримінальні впровадження або вироки суду, їх можна позбавити всіх пенсій, соціальних виплат з боку нашої країни. Вони перейшли на бік агресора, то хай агресор їх і забезпечує. Думаю, що це потрібно зробити, щоб їх також позбавити всіх нагород та преференцій, що вони мали в Україні. В Україні панує верховенство права — якщо людина жила тут та вдалася до зради Батьківщини та перейшли на бік окупантів, то як держава має стягувати кошти й платити таким людям утримання, зарплаті тощо. Це об'єктивне і правильне рішення, яке відповідає Верховенству права, соціальній справедливості й моралі», — прокоментував експерт.

Він додав, що колаборанти не мають ані моралі, ані честі, ані поваги до своєї країни. Тож Україна не повинна їх забезпечувати.

«Впровадити це дуже просто. Подається законопроєкт, який передбачає те, що зрадники, які перебувають у розшуку, повинні перестати отримувати соціальні виплати від держави», — додав Голомша.