ISW: Новий наступ рф є дуже ймовірним в найближчі місяці

Західні, українські та російські джерела продовжують вказувати на те, що росія готується до новому наступу.

росія продовжує готуватися до нового наступу
росія продовжує готуватися до нового наступу

Як йдеться у звіті Американського Інституту вивчення війни (ISW), ці заяви підтверджують оцінку Інституту про те, що наступ у найближчі місяці є найбільш вірогідним планом дій.

У ISW згадують, зокрема, про заяву генсекретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що Альянс очікує нового наступу росії. А також заяву голови Ради резервістів Сухопутних військ України Івана Тимочка про посилення угруповання рф на Донбасі в рамках очікуваного наступу.

Також зазначають, що російські так звані військові блогери роздмухують повідомлення про те, що нібито основні сили рф для очікуваного наступу і обіцяного прориву ще не «вступили в бій».

«Заяви Столтенберга і Тимочка підтверджують попередній прогноз ISW про те, що російські сили створюють умови для початку наступу, ймовірно, в Луганській області, в найближчі місяці», — йдеться в звіті.

Нагадаємо, 26 січня російські війська почали штурм Вугледару. Він для рф має ключове значення, це стратегічно важливий пункт комунікацій на півдні Донбасу, рубіж для розгортання майбутнього українського наступу на Кримський коридор.