Ми не маємо право самі змінювати цільове використання коштів, — експерт про будівництво мосту в Києві

Київ отримав кошти на продовження будівництва пішохідного мосту з Оболонської набережної на Оболонський острів, яке триває з 2020 року за рахунок коштів меценатів, від Метрополії Великого Парижа.

План пішохідного мосту в Києві
План пішохідного мосту в Києві

Про це повідомив міський голова Віталій Кличко.

Як відомо, будівництво мосту планували завершити до середини 2021 року, втім проєкт було зупинено. Зараз же, під час війни та постійних обстрілів будівництво мосту відновили.

Робітникам залишилося лише облаштувати асфальтове покриття. Але міст уже відкрили для пішоходів, повністю демонтувавши будівельну огорожу, яка ще нещодавно його закривала.

Багато запитань у киян викликало фінансування проєкту. Мовляв, таке будівництво «не на часі». Колишній заступник Генерального прокурора України Микола Голомша заявив, що порушень ніяких не бачить у цій ситуації.

«Я вважаю, що не на часі війна в Україні. Є таке поняття як цільове призначення та використання коштів. Якщо ця програмна дія була закладена раніше й Франція виділяє такі кошти, то це гроші не українських платників податків і не України. Тому без узгодження із тим, хто є благодійником, ми не маємо право самі змінювати цільове використання коштів. Ми тут нічого не втрачаємо та не здобуваємо. Якщо немає можливості змінити цільове використання коштів і воно є в площині вкладення в державну програму, то я вважаю, що тут ніякого порушення немає», — зазначив він у коментарі телеканалу I-UA.tv.