Замість обіцяних посадок, будуть показові спектаклі — експерт

Замість обіцяних посадок ТОП- чиновників та корупціонерів, в Україні будуть показові спектаклі з обшуками.

Замість обіцяних посадок, будуть показові спектаклі
Замість обіцяних посадок, будуть показові спектаклі

Про це у коментарі I-UA.tv розповів народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

«Можуть бути показові спектаклі, як це зараз відбулося з обшуками у олігарха Коломойського. Це черговий спектакль, який ні до чого не приведе. Не може бути покарання навіть окремих виконавців в системі, яка сама себе зберігає та відтворює», — каже експерт.

На його думку, судова система є корумпованою. Навіть якщо якісь справи після розслідування будуть подаватися в суди, то виникатиме страшний тиск зверху чи то з Офісу Президента, чи з Кабміну. Починаючи від голови ОП Андрія Єрмака з татаровими та закінчуючи місцевим суддею, будуть робити все, щоб покарання не відбувалося.

«Адже не можливе повноцінне покарання чиновника в суді, який не просто брав відкати на завищених цінах чи на розпродажі гуманітарки, а який робив це під прикриттям. При цьому велику частину цього корупційного приробітку відвозив до Києва — відповідному куратору, а той ще вище — куратору в Кабміні, який передавав своєму куратору в Офісі Президента. Ви розумієте, яка існує багатоповерхова і розгалужена злодійська ієрархія. Впійманий на гарячому чиновник, щоб пом’якшити собі покарання, буде зацікавлений розповісти слідству, яку кількість награбованих грошей відвозив до куратора в міністерстві чи до Офісу Президента», — каже експерт.

На його думку, очікувати від органів слідства чи судів справедливого вироку марно.

«І так буде, поки ми не зламаємо повністю хребет з усіма щупальцями та відростками усій корупційній вертикалі, що управляє матеріальними та фінансовими ресурсами в державі», — резюмує експерт.