Німеччина відправить в Україну 88 танків Leopard 1

Берлін схвалив плани німецького виробника зброї Rheinmetall передати Києву 88 своїх старих танків Leopard 1 після ремонту на суму 100 млн євро.

Німеччина відправить в Україну 88 танків Leopard 1
Німеччина відправить в Україну 88 танків Leopard 1

Про це пише в п’ятницю, 3 лютого, німецька Sueddeutsche Zeitung із посиланням на «урядові джерела».

Політика Берліна щодо передавання танків для України змінила вектор: дев’ять днів тому канцлер Німеччини Олаф Шольц погодився надіслати одну роту танків Leopard 2 до Києва в рамках європейської коаліції.

Проте, як зазначає видання, є великий ризик отримати вузькі місця в постачанні. Старі Leopard 1 більше не виробляються, а їхні снаряди мають інший калібр, ніж новіші Leopard 2.

Уряд Німеччини також розглядає можливість викупу 15 САУ Gepard, які він продав до Катару, але також може зіткнутися з деякими проблемами. Боєприпаси для установок виготовляє Швейцарія, яка поки що відмовляється схвалити реекспорт в Україну на тій підставі, що це порушить її нейтралітет.

Нагадаємо, Туреччина модернізує 280 танків Leopard 2A4, які стоять на озброєнні національних сухопутних військ.

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.