Росіяни не намагаються прорвати оборону Вугледару, а прагнуть оточити місто

Росіяни не намагаються прорвати оборону Вугледару, а прагнуть оточити місто з двох сторін. Їм вдалось просунутись до деяких околишніх селищ, але українські військові відкинули їх на попередні позиції.

Вугледар
Вугледар

Про це розповів заступник міського голови Максим Вербовський, передає Суспільне.

«З 21 числа почалась контратака ворога. Протягом восьми діб місто було під щільним вогнем з артилерії, градів та гелікоптерів. Місто зруйноване. Пошкоджені 100% будинків, вся інфраструктура міста також зруйнована», — повідомив Максим Вербовський.

За словами Вербовського, росіяни намагаються оточити місто. Мали часткові успіхи та просунулись в напрямку деяких селищ, але наразі після ударів українських військових відійшли на старі позиції.

«Зараз ситуація стабілізована, але важкувата. Бої тривають кожного дня. Все під контролем Збройних сил України. До міста їм ще йти кілометри два, це щоб вийти хоча б на околиці міста», — зазначив Максим Вербовський.

Вербовський розповів, в місті досі залишається близько 500 людей. Поліція змогла евакуювати матір з трьома дітьми, які знаходились в Вугледарі. Наразі в місті залишається ще троє дітей.

Нагадаємо, росіяни обстріляли Павлівку Донецької області та видали знімки за атаку по Вугледару, який вони зараз намагаються штурмувати.