На Полтавщині викрито міжрегіональну групу на збуті наркотиків та психотропів на 10 млн грн

За процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури викрито і затримано 5 учасників міжрегіонального наркоугруповання. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. 2 ст. 306 КК України).

На Полтавщині викрито міжрегіональну групу на збуті наркотиків та психотропів на 10 млн грн
На Полтавщині викрито міжрегіональну групу на збуті наркотиків та психотропів на 10 млн грн

За даними слідства, жителі Полтавської, Дніпропетровської та Сумської областей налагодили канали постачання та збуту на території України заборонених речовин в особливо великих розмірах.

Продаж наркотиків і психотропів відбувався через один із месенджерів. Розповсюдження — шляхом закладок та пересилання поштою у продуктах харчування, косметичних засобах, будівельно-технічних матеріалах.

Оплату за «товар» від покупців учасники групи приймали на банківські картки та електронні гаманці, а отримані кошти використовували для власних потреб та здійснення подальшої протиправної діяльності.

Під час обшуків за місцями проживання, в гаражних приміщеннях учасників групи вилучено особливо-небезпечні психотропні речовини Альфа-PVP, амфетамін, метамфетамін, особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс загальною вагою понад 10 кг орієнтовною вартістю майже 10 млн грн.

Також вилучено матеріали для фасування, зброю, мобільні телефони тощо. Вилучені речові докази направлені на експертизи.

Наразі за клопотаннями слідчого і прокурора судом усім підозрюваним обрано запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави.

Також вирішується питання про накладення арешту на їхнє майно.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, встановлюється причетність інших осіб до скоєння злочину.

Слідчі дії здійснюються ГУ Нацполіції в Полтавській області, оперативний супровід — Управлінням боротьби з наркозлочинністю в області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України та теруправлінням ДБР у м. Полтаві.