Змінювати під час війни топменеджмент своєї країни, — це прояв амбіцій переможця, — Валерій Пильгун

Нація, яка під час війни міняє топменеджмент своєї країни, — це заявка на перемогу, це прояв амбіцій переможця.

Валерій Пильгун у програмі "Суспільні діалоги"
Валерій Пильгун у програмі "Суспільні діалоги"

Про це заявив голова профспілки працівників соціальних установ і ГО Валерій Пильгун у програмі «Суспільні діалоги» на телеканалі I-UA.tv.

«Війна — це той фактор, який впливає найбільше на наш процес життєдіяльності. Відповідно всі покоління, які брали участь у соціальному житті, економічному, науковому, зараз відчувають, що зміни відбуваються найгірше, тому що війна змінила ці всі процеси. І однозначно у нас зараз у всіх прошарках українського суспільства є відчуття, що зміни відбуваються найгірше, але ми рік вже в повномасштабній війні і ми маємо гарний шанс на отримання перемоги в цій війні саме у військовому сенсі. В інших сенсах, на економічному, геополітичному, культурному, цивілізаційному рівнях таких шансів ми поки не бачимо», — вважає гість.

На його думку, українці мають зараз проявляти амбіції переможця.

«Дійсно можна поділити на зовнішню перемогу, зовнішню війну і внутрішню перемогу, внутрішню війну. Але ті зміни, які відбуваються в українському суспільстві під час війни, — це про позитивні тенденції. Якщо суспільство дозволяє собі під час війни змінювати міністра оборони, це означає дві речі: або ми дуже сильні в досягненні та прагненні своїх цілей, або ми дійсно не розуміємо, що ми робимо і ми робимо системну помилку. Звичайно не хотілося б на другому песимістичному варіанті робити акцент. Мені дуже хотілося б вірити в те, що ми дійсно сильні», — зазначив Пильгун.