Не може бути вільної, багатої та стабільної Європи без України — експерт

Проблема росії буде вирішена в радикальний спосіб, бо не може бути вільної, багатої та стабільної Європи без України.

Не може бути вільної, багатої та стабільної Європи без України – експерт
Не може бути вільної, багатої та стабільної Європи без України – експерт

Про це під час ефіру заявив політичний та громадський діяч, депутат багатьох скликань, ексміністр Іван Заєць

«В США після розпаду СРСР, виступали за вилучення ядерної зброї в України з позиції небезпечного чинника у цивілізаційному просторі. росіяни ж хотіли роззброїти Україну. Коли зійшлися американські та російські політики у намаганні вихопити в України ядерну зброю, ми казали, що цього мало. Адже спочатку потрібно змінити саму росію. Бо якщо віддати їм ядерну зброю, але не налаштувати рф на демократичний лад та не убезпечити наше життя, то ви створите велику проблему. Нас тоді не послухали і зараз з таким великим трудом та через великі жертви, на Заході починають розуміти, що питання не тільки в режимі путіна. Бо питання в тому, як еволюцініював цей народ. Думаю, що дійдемо до того, часу, коли проблема росії буде вирішена в радикальний спосіб», — каже експерт.

За його словами, не може бути вільної, багатої та стабільної Європи без України. Якщо ми не станемо членами НАТО та Євросоюзу, то утвориться вакуум та велика сіра зона.

Також він зазначив, що рф притаманна ідеологія — воїн.

«Україна знаходиться в стані війни, тому ми повинні шукати відповіді на багато питань. Нам треба вивчати росію набагато глибше, ніж лише вивчення їх творів. Бо якщо ми будемо вивчати рф лише за їх творами, то заплутаємося та не намалюємо справжній образ цього народу та держави. Адже між українцями та росіянами велика ментальна різниця. Про це у свої творах писали Леся Українка та Тарас Шевченко. Наприклад, це можна побачити у творі Лесі Українки «Бояриня», а також у творі Шевченка «Кавказ», — каже експерт.

За його словами, в Україні треба ухвалити закон про запобігання та протидію рашизму.

«Всі ці заборонені партії ОПЗЖ, комуністи, соціалісти, партія Шарія і так далі, культивували ідеологію рашизму в Україні. Це вони засівали це поле, разом з церквою московського патріархату. Ніхто так не культивував ідеологію рашизму, як так звана церква УПЦ мп. Тому треба ухвалити закон про запобігання та протидію рашизму», — резюмує експерт.