Корпоратизація «Енергоатома» в умовах війни — це злочин — Анатолій Любаревич

Корпоратизація «Енергоатома» — пряме порушення Конституції та злочин.

Корпоратизація «Енергоатома» в умовах війни
Корпоратизація «Енергоатома» в умовах війни

Про це в коментарі i-ua.tv повідомив автор-керівник проєкту «ЄДСМ» Анатолій Любаревич.

«В Конституції прописано, що на тлі військових дій рух повинен бути лише в одному напрямку — забезпечити безпеку на всіх фронтах. Корпоратизація „Енергоатома“ — пряме порушення Конституції. Корпоратизація „Енергоатома“ в умовах війни — це злочин. На нас зараз дивиться весь світ, зокрема, як ми боремося та воюємо з імперськими амбіціями росії», — каже експерт.

На його думку під час війни відбувається розпродаж України через діяльність колаборантів.

«Не можна займатися приватизацією та корпоратизацією, адже це вибиває землю з під-ніг. Це корупція. Під час війни представники влади продовжують ділити власність. Зараз повинен бути спільний фронт. Треба сконцентруватися на перемозі. Все інше буде потім. Технічні та технологічні протоколи мають працювати на відбудову, а у нас все працює на розтягування. Через Нафтогаз, обленерго і так далі уходять великі кошти. Це наш основний ресурс. Тобто з країни йде наше багатство. Ми ж все беремо в борг. А приватизація та корпоратизація під час війни — це заказ москви. Це промосковський варіант», — каже А. Любаревич.

Він підкреслив, що внутрішній ворог руйнує Україну зсередини.

«Не дарма кажуть, не так страшні воші, як свої гниди. Під час воєнного стану повинно бути обов’язкове покарання для внутрішніх ворогів. Корпоратизація розвалить державу, яка повинна бути зараз міцною. Тому повинен бути механізм, який має зберігати та контролювати все, що належить народу, але під контролем держави. В Україні ж зараз через приватизацію та корпоратизацію забирають всю власність під приватний контроль. Але це безпека та власність держави, яку просто розсовують. Це корупція, бо не можна забирати ресурс з держави. Всі беніфіціари сидять за кордоном. Це не припустимо «, — резюмує експерт.